Därför ska du aldrig använda Hola VPN

Hola VPN

Hola har under lång tid varit ett av de mest nedladdade tilläggen till webbläsaren Chrome och många svenskar använder det för att få åtkomst till den amerikanska versionen av Netflix.

Vid första ögonkastet kan man mycket väl förstå varför tillägget blivit populärt. På ytan ser ju Hola ut som det perfekta VPN-programmet. Det är användarvänligt, erbjuder ett stort antal servrar och är helt gratis – eller är det verkligen gratis?

I regel är inget gratis – och det gäller framför allt för ”gratis” VPN-leverantörer. De får alltid betalt även om det inte sker via direkta kundbetalningar.

För det mesta sker detta genom reklam, men Hola har verkligen tagit det till en ny nivå.

Hola drar nämligen in pengar genom att stjäla bandbredd och internetåtkomst från sina användare som sedan säljs vidare genom systerbolaget Luminati.

Detta innebär att din dator och internetförbindelse kan missbrukas för en mängd olika saker – och alla spår leder direkt tillbaka till dig.

Exempelvis har Luminati använts för köp av en mängd bandbredd från intet ont anade användare som sedan utnyttjats för att utföra så kallade DDOS-attacker mot webbplatsen 8chan.

Så här avinstallerar du Hola

Om du har installerat Hola, rekommenderar vi verkligen att du avinstallerar tillägget så snart som möjligt; för att din bandbredd inte ska utnyttjas av IT-kriminella.

Lyckligtvis är det väldigt enkelt att avinstallera programmet!

Du behöver bara högerklicka på Hola-ikonen uppe i det högra hörnet och välja ”Remove from Chrome”.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*